Orthomoleculaire voeding en DETOX

 

Orthomoleculaire voeding wat is dat? Orthomoleculaire voeding is voeding zonder toevoegingen. Zonder kleur- geur en smaakstoffen dus de  pure producten. En waarom zou je dat eten? Voeding is de energiebron voor je lichaam. In onze voeding zit te veel suiker en toegevoegde ingrediënten. Dit belast het lichaam en zo kan je spijsvertering niet optimaal werken. Zonder goede voeding  functioneert het lichaam niet optimaal. Daardoor ontstaan klachten als vermoeidheid, bloedsuikerschommelingen en ergere lichamelijke klachten. Met een gezond en puur voedingspatroon voel je je weer gezond en fit. Omdat je lichaam dan optimaal gebruik maakt van de brandstoffen die het krijgt toegediend. Immers als een auto geen brandstof krijgt sta je stil en rijd je auto niet meer,  zo werkt het in ons lichaam ook krijg je niet genoeg brandstof in je lichaam dan functioneert het lichaam niet optimaal. Er ontstaan klachten die beginnen met lichte problemen zoals hoofdpijn en vermoeidheid maar kunnen veranderen in serieuze problemen.  Je lichaam heeft de juiste brandstoffen nodig anders werkt de stofwisseling niet. En krijg je een overbelasting van de organen in het lichaam. De juiste voeding bestaat uit een goede verhouding tussen goede vetten, koolhydraten en eiwitten. Als de goede verhouding zoek is kun je klachten krijgen.

 

Conclusie:  Goede voeding is het belangrijkste voor een gezond lichaam. En daar gaan wij u bij helpen. Wij kunnen u een optimaal voedingspatroon adviseren voor bepaalde klachten en ziektebeelden. Door een aanpassing van uw voeding zullen de klachten verminderen. Heeft u een van de volgende klachten of ziektebeelden neem dan contact op voor een consult. Ook al heeft u geen klachten dan is een voedingsadvies zeker de moeite waard om eens over na te denken. Al is het alleen maar om een mooie stralende huid te krijgen! Wij geven u dan advies welke voeding het beste bij u past en welke suppletie daar een aanvulling op kan geven. Wij streven naar een  goede verhouding van de 3 voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. De juiste vetten, koolhydraten en eiwitten. Samen met u vullen we het voedingsdagboek in gedurende 5 dagen. Met deze gegevens kunnen we analyseren welke voeding u tekort komt en wat u teveel binnenkrijgt. Ook de hoeveelheid vitamines en mineralen worden in de analyse berekend. Over de supplementen om vitamines en mineralen aan te vullen hebben we een aparte button Beauty Supps. Kijk daar voor meer informatie over de supplementen. En zie waarom suppletie zo belangrijk is.

 

Welke klachten en ziektebeelden kunnen wij behandelen: Acne, ADHD, Astma, Autisme, Bloedarmoede, Bloedsuikerschommelingen, Botontkalking, Brandend maagzuur, Candida, Depressie, Eczeem, Hoge bloeddruk, Hoog cholesterol, Hoofdpijn, Koortslip, Oorsuizen, Premenstrueel syndroom, Reumatische aandoeningen, Slaapklachten, Spataderen, Staar, Traag werkende schildklier.

 

Heeft u een of meerdere van deze klachten of aandoeningen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij geven u advies hoe u deze klacht of aandoening kan verminderen met voeding en suppletie.

 

Bel ons op: 06-30692097  of mail: jeanette@beautyandhealthsalon.nl

 

DETOX

 

Om het lichaam extra te stimuleren de voedingsstoffen juist op te nemen. Is het belangrijk om het lichaam eerst te ontgiften detoxen heet dat. Je lichaam wordt dan gezuiverd van belastende stoffen en gifstoffen. Dit kan met een vastenkuur, maar deze belast de lever erg en de lever heeft een zuiverende functie en is vaak bij een minder goed voedingspatroon al overbelast.

 

Wij adviseren een detoxkuur met normale voeding en extra supplementen om de lever te ontlasten de darmen optimaal te laten functioneren en  u een energie boost te geven.

 

Wanneer doe je een detoxkuur?

 

Als je de volgende vragen lijst invult zie je direct of jou lichaam is overbelast met gifstoffen.

 

Vragen lijst detoxkuur

 

 1. Heb je vaak last van hoofdpijn of migraine?
 2. Heb je soms last van jeukende of waterige oogleden, gezwollen oogleden, roodheid rondom de ogen of plakkerige uitscheiding bij de oogleden?
 3. Heb je last van donkere kringen rondom de ogen?
 4. Heb je last van jeuk in de oren, oorpijn, oorinfecties, vloeistof uit de oren of suizende oren?
 5. Heeft u vaak last van slijm, een verstopte neus, of problemen met de voorhoofdsholtes?
 6. Heeft u last van acne, huiduitslag of netelroos?
 7. Transpireert u veel of heeft u last van een sterke lichaamsgeur?
 8. Heeft u veel last van pijn in de gewrichten of spieren of spierkrampen?
 9. Heeft u last van een trage stofwisseling, heeft u moeite met het verliezen van overgewicht, of heeft u juist ondergewicht en vind u het moeilijk om aan te komen?
 10. Moet u vaak plassen of plotseling plassen?
 11. Heeft u last van misselijkheid of overgeven?
 12. Heeft u vaak een bittere smaak in de mond?
 13. Heeft u een sterke reactie op alcohol?
 14. Heeft u last van een opgezette buik?
 15. Blijft koffie lang in uw systeem zitten( niet slapen ’s avonds na drinken koffie)?

 

Tel alle ja’s op.

 

7+: het is verstandig om je detox potentieel te verbeteren. Neem  contact op voor informatie en persoonlijke ondersteuning tijdens de 7daagse of 12daagse detoxkuur  of bestel op de webshop deze kuur om direct te starten.

 

4 tot 6: je begint al symptomen te krijgen van een slecht ontgiftend systeem. Met een aantal aanpassingen in uw voeding zal het lichaam beter ontgiften. Een 7 daagse detox is een goed preventief middel om je lichaam in het voorjaar/najaar een boost te geven. Zodat het ook optimaal blijft functioneren. Bestel de 7-daagse detoxkuur op de webshop.

 

-4: je hebt geen problemen met ontgiften. Je lichaam werkt goed. Wil je weten of je de juiste hoeveelheid aan voedingsstoffen binnen krijgt vul dan 5 dagen het voedingsdagboek in en we zien gelijk of je voeding optimaal is.

 

Bestel op onze webshop de 7- daagse of 12- daagse detoxkuur. Dit complete pakket bevat een 7- of 12 -daags voedingsadvies uitgebreide uitleg hoe je de kuur het beste kan volgen. Tips en recepten. En om de kuur vol te houden en eventueel ter ondersteuning en voor vragen een telefonisch consult tijdens de kuur. Suppletie om het lichaam te ontgiften en de lichaamsfuncties te activeren/ verbeteren. De suppletie is bio-indentiek dat betekend dat het gelijk is aan de voeding die het lichaam nodig heeft. Dus zonder kunstmatige ingrediënten